Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Wall Hack'a

PowciU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje wh do tf2, szukałem na forum ale znalazłem tylko jakieś multi hacki.

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Niewykrywalny = Vac nie wykrył go jeszcze

Wykrywalny = Raz odpalisz odrazu ban

Opublikowano

Ban na serwerze, czy ogl na konto?

Trochę lipa z tymi kurcze cheatami, a Vac nie wykrywa żadnego z Multi Hacków?

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Jak cię VAC złapie to ban na konto. (czy tam ogólnie na grę już nie pamiętam)

Nie można grać w daną grę na multi. Wyłapie bana na np. CS'a, nie mogę grać w cs'a, mogę grać w innego csa, mogę grać w inną gre.

Opublikowano

Nie można grać w daną grę na multi. Wyłapie bana na np. CS'a, nie mogę grać w cs'a, mogę grać w innego csa, mogę grać w inną gre.

Nie możesz grać w CS'a, nie możesz grać w innego csa, nie możesz grać w multi żadnej innej gry zabezpieczonej vacem.

Ban na serwerze, czy ogl na konto?

Trochę lipa z tymi kurcze cheatami, a Vac nie wykrywa żadnego z Multi Hacków?

Multihacki wykrywa tym bardziej, niż wallhacki.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

No trudno, wole już polamić i pograć uczciwie, niż dostać bana.

28u5tsm.jpg  

Opublikowano
Multihacki wykrywa tym bardziej, niż wallhacki.

Jeżeli WH wogóle istnieje. I czemu niby ma latwiej wykrywać multihacki? Zależy ilu funkcji używasz, bo jak odpalisz sobie widzenie niewidzialnych/przebranych szpiegów, widzenie przez ściany itp..

Możesz zawsze założyć konto f2p, bo ban przychodzi po ok. tygodniu od uruchomienia czita.

Różnie. Koledze przyszedł po jednym dniu, a i tak mógł grać na serwerach z wyjątkiem tych które same go zbanowały.

Opublikowano

Jeżeli WH wogóle istnieje. I czemu niby ma latwiej wykrywać multihacki? Zależy ilu funkcji używasz, bo jak odpalisz sobie widzenie niewidzialnych/przebranych szpiegów, widzenie przez ściany itp..

Różnie. Koledze przyszedł po jednym dniu, a i tak mógł grać na serwerach z wyjątkiem tych które same go zbanowały.

Dlatego, że trudniej jest zamaskować 20 cheatów w jednym, niż jedno wh samo w sobie. Dla vaca nie liczy się, czy widzisz niewidzialnych szpiegów, tylko to, czy potrafi rozpoznać kod hacka w kodzie gry.

Nie był to ban vac, tylko ban na serwerze od admina.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Dlatego, że trudniej jest zamaskować 20 cheatów w jednym, niż jedno wh samo w sobie. Dla vaca nie liczy się, czy widzisz niewidzialnych szpiegów, tylko to, czy potrafi rozpoznać kod hacka w kodzie gry.

Nie był to ban vac, tylko ban na serwerze od admina.

I na tym polega praca autorów hacków - muszą stworzyć takie jakich VAC jeszcze nie zna. A WH jest tak oczywisty że pójdzie na ciebie milion reportów. Tym samym niewykryty jeszcze multihack jest bardziej bezpieczny od WH - bo pierwszy da się ukryć, a drugi nie. Chyba że grasz na serwerze z takimi n00bami że uwierzą że to taki specjalny item co się go dostaje w konkursach. Oczywiście potem to sprawdzą, ale wtedy powinieneś być już poza serwerem.

I był to ban VAC - wyświetlało się mu info na profilu.

Opublikowano

I na tym polega praca autorów hacków - muszą stworzyć takie jakich VAC jeszcze nie zna.

Nie pieprz głupot, jeśli nie masz pojęcia o tym, jak działa vac. Vac nie rozpoznaje czitów wykrywając np. aimbota, czy wh, jakimś magicznym sposobem. Skanuje on pamięć gry w poszukiwaniu wstrzykniętego kodu.

A WH jest tak oczywisty że pójdzie na ciebie milion reportów.

Valve mocno leje na reporty od graczy. Musiałbyś naprawdę nieźle naskrobać, żeby się tobą przejęli.

Tym samym niewykryty jeszcze multihack jest bardziej bezpieczny od WH - bo pierwszy da się ukryć, a drugi nie.

Nie rozumiem, o co chodzi. Wh od multihacka różni się tylko ilością funkcji. Jeśli się czita nie zamaskuje przed antycheatem to nie ma różnicy, czy to wh, czy coś więcej. Jeśli grasz na wykrytym czicie, to nie dziw się, że dostaniesz bana. Jeśli na niewykrywalnym to nie dziw się, że go nie dostaniesz.

I był to ban VAC - wyświetlało się mu info na profilu.

W takim razie musiał być szczęśliwcem, któremu przy nakladaniu blokady coś poszło nie tak. A na tych serwerach, na których dostał bana, nie był to ban vac, tylko serwerowy i dlatego tylko na nie nie mógł na nie wejść.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Nie pieprz głupot, jeśli nie masz pojęcia o tym, jak działa vac. Vac nie rozpoznaje czitów wykrywając np. aimbota, czy wh, jakimś magicznym sposobem. Skanuje on pamięć gry w poszukiwaniu wstrzykniętego kodu.

Valve mocno leje na reporty od graczy. Musiałbyś naprawdę nieźle naskrobać, żeby się tobą przejęli.

Nie rozumiem, o co chodzi. Wh od multihacka różni się tylko ilością funkcji. Jeśli się czita nie zamaskuje przed antycheatem to nie ma różnicy, czy to wh, czy coś więcej. Jeśli grasz na wykrytym czicie, to nie dziw się, że dostaniesz bana. Jeśli na niewykrywalnym to nie dziw się, że go nie dostaniesz.

W takim razie musiał być szczęśliwcem, któremu przy nakladaniu blokady coś poszło nie tak. A na tych serwerach, na których dostał bana, nie był to ban vac, tylko serwerowy i dlatego tylko na nie nie mógł na nie wejść.

I muszą zrobić kod tak aby to ukryć.

Tak. Na pewno ignoruje kiedy kilkanaście osób reportuje jednego gracza wraz ze SS/powtórką jak go używa.

Chodzi o to że MH da się ukryć - WH nie da się bo nawet jak się przed VAC ukryje to i tak pójdzie miliard reportów.

Więc był szczęśliwcem.

Opublikowano

Tak. Na pewno ignoruje kiedy kilkanaście osób reportuje jednego gracza wraz ze SS/powtórką jak go używa.

Chodzi o to że MH da się ukryć - WH nie da się bo nawet jak się przed VAC ukryje to i tak pójdzie miliard reportów.

Więc był szczęśliwcem.

Większość cheatów powstaje na Darkstormie 2.6. Wykorzystywany jest jego kod na cheaty. Ale na zabezpieczenie przed Vacem trzeba sobie napisać samemu.

Tak. Uwierz, chyba jedyny zaobserwowany przypadek manualnego bana to gir489. Valve po HWID zbanowało jego 20 kont. Ale nie był to ban vac, tylko na konto.

Wiesz wgl. co to multihack? Bo skoro uważasz, że jest go trudniej wykryć od wh to derp. o.O

Aha. Proszę, nie znasz się - nie wypowiadaj się.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Więc był szczęśliwcem.

Słuchaj... Wszystko da się ukryć, jeżeli zrobi się dobre zabezpieczenia ( i tu uwaga, mogę tu zrobić wpadkę, bo się do końca nie znam. ), ale to chyba też zależy od używania opcji. Jak wiemy WH ma tylko jedną opcje, czyli WH. Multihack składa się z czasami kilkunastu opcji, przeróżne aimboty, wallhacki, esp, itp... I raczej szybciej dostaniesz bana na VAC za korzystanie z 10 na raz opcji, niż z jednej (czyt. nieszczęśliwe WH.)

Opublikowano

Słuchaj... Wszystko da się ukryć, jeżeli zrobi się dobre zabezpieczenia ( i tu uwaga, mogę tu zrobić wpadkę, bo się do końca nie znam. ), ale to chyba też zależy od używania opcji. Jak wiemy WH ma tylko jedną opcje, czyli WH. Multihack składa się z czasami kilkunastu opcji, przeróżne aimboty, wallhacki, esp, itp... I raczej szybciej dostaniesz bana na VAC za korzystanie z 10 na raz opcji, niż z jednej (czyt. nieszczęśliwe WH.)

Nie. Jak Vac wykryje kod cheata to zbanuje, jak nie, to nie. Nie ma znaczenia, ilu opcji się używa.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Nie. Jak Vac wykryje kod cheata to zbanuje, jak nie, to nie. Nie ma znaczenia, ilu opcji się używa.

Może masz racje, bo myślałem, że łatwiej jest znaleźć kod, który "używa więcej", czy tam kilka kodów, każdy na jakąś funkcje ( nie znam się ), niż jeden "mniejszy"

Opublikowano

On nie wykrywa kodu, tylko wykrywa wstrzyknięty np. injector.

Jak wstrzykujesz np plik Timfrotreshak.dll przez jakis injector do gry , to odpala ci sie wh czy tam multihack.

VAC skanuje grę i znajduje takiego Timfortres.exe ze wstrzykniętym Timfortreshak.dll , i automatycznie banuje.

oni zapewne nowego hacka wykrywają na pstrykniecie, ale dają sie nam nacieszyc przez ten tydzien gry.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Może masz racje, bo myślałem, że łatwiej jest znaleźć kod, który "używa więcej", czy tam kilka kodów, każdy na jakąś funkcje ( nie znam się ), niż jeden "mniejszy"

Na pewno łatwiej jest ukryć krótszy kod (chociaż nie do końca), niż dłuższy, ale to zależy od umiejętności twórcy hacka. Jeśli ma bardzo mało pojęcia o programowaniu i tworzeniu czitów, to wątpliwe jest, żeby ukrył nawet wallhacka, ale jeśli siedzi w tym już trochę czasu to bez problemu ukryje bardzo skomplikowanego cheata.

On nie wykrywa kodu, tylko wykrywa wstrzyknięty np. injector.

Jak wstrzykujesz np plik Timfrotreshak.dll przez jakis injector do gry , to odpala ci sie wh czy tam multihack.

VAC skanuje grę i znajduje takiego Timfortres.exe ze wstrzykniętym Timfortreshak.dll , i automatycznie banuje.

oni zapewne nowego hacka wykrywają na pstrykniecie, ale dają sie nam nacieszyc przez ten tydzien gry.

Czyli wykrywa kod hacka w grze. Nie pisałem, że wstrzyknięty, bo to jest chyba oczywiste, że cheaty się injectuje.

Jeśli nowy hack jest undetected to go nie wykrywają, bo kod cheata jest zamaskowany przed Vacem. A w przypadku wykrytego cheata to jak najbardziej Vac wykrywa go od razu po wejściu na serwer, ale nie wiadomo czemu banuje dopiero po upływie tygodnia.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Większość cheatów powstaje na Darkstormie 2.6. Wykorzystywany jest jego kod na cheaty. Ale na zabezpieczenie przed Vacem trzeba sobie napisać samemu.

Tak. Uwierz, chyba jedyny zaobserwowany przypadek manualnego bana to gir489. Valve po HWID zbanowało jego 20 kont. Ale nie był to ban vac, tylko na konto.

Wiesz wgl. co to multihack? Bo skoro uważasz, że jest go trudniej wykryć od wh to derp. o.O

Aha. Proszę, nie znasz się - nie wypowiadaj się.

"Ale zabezpieczenie[...]". Przecież o tym właśnie pisałem .

MH to zbiór wszelkiego rodzaju aimbotów, widzenia szpiegów, infinite ammo i te rzeczy. Ale jak się z tego korzysta dyskretnie, to nie pójdzie report a WH userzy widzą i reportują na kilometr. To miałem na myśli.

Miałem na myśli to że WH userzy widzą na kilometr, a MH może być spoko ukryty przed VAC. I w sumie o to mi chodziło, a wy się nakręcaliście nie rozumiejąc tego.

Opublikowano

1 h na skan

MH to zbiór wszelkiego rodzaju aimbotów, widzenia szpiegów, infinite ammo i te rzeczy. Ale jak się z tego korzysta dyskretnie, to nie pójdzie report a WH userzy widzą i reportują na kilometr. To miałem na myśli.

Miałem na myśli to że WH userzy widzą na kilometr, a MH może być spoko ukryty przed VAC. I w sumie o to mi chodziło, a wy się nakręcaliście nie rozumiejąc tego.

O czym pisaleś? Pisałeś o tym, że trzeba całego cheata pisać tak, żeby go vac nie wykrył. A nie trzeba.

Więc powiadasz, że łatwiej wykryć wh od mh? facepalm.gif

Nie wiesz może przypadkiem, że mh zawiera w sobie wh i to, co piszesz nie ma sensu?

0eab14ddf550.png

Opublikowano

A wiesz, że da się korzystać z WH tak, żeby długo nie być zbanowanym? Wystarczy nie lecieć tam gdzie przeciwnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...